Josep Jofré | Ebanista, tallista y marquetería.
Producción artesanal de mobiliario.

Auto.1Vaig néixer a Can Reixach, una casa de pagès de l’Ametlla del Vallès, el 25 gener 1959.
Crec que per culpa d’uns quaderns de dibuix de batxillerat del meu pare, i pels ninots de fang que m’ensenyava a fer la meva àvia, quan als 5 anys em preguntaven que volia ser de gran jo deia que pintor …o pastisser!
Quan tenia 15 anys vaig entrar d’aprenent en un taller de talla de fusta amb els tallistes Josep mª Damunt i Martín Saeta que treballaven per als ebanistes de la zona de la Garriga.
L’any 1975 vaig entrar a l’escola Massana de Barcelona per estudiar escultura.
L’any 1978 el meu pare i jo, juntament amb els tallistes que em van ensenyar, obrim una botiga i taller de mobles dedicat a la fabricació de moble clàssic a mida, en el que al cap dels anys vaig entrar a fons en el món dels estils del moble i l’aprenentatge de la ebenisteria, la talla, la marqueteria i el tornejat de la fusta. També a la vegada va néixer la intenció d’aplicar aquestes tècniques artesanals a la creació d’escultures en fusta en un llenguatge més proper a l’art.
Amb el temps he arribat a realitzar alguns mobles que surten dels estàndards habituals i que van des de reproduccions de mobles d’estil barroc, mobles i marqueteries modernistes i art deco a mobles de disseny propi.
Al llarg d’aquests anys de treball artesanal i constant aprenentatge he anat aplicant els meus coneixements del món de la fusta a les meves pròpies creacions artístiques d’escultura i quadres de marqueteria i relleus de fusta.
En les meves diferents etapes he treballat per particulars i amb diferents professionals i dissenyadors com per exemple Jaime Hayón, amb el que he col.laborat des de l’any 2004 i amb interioristes com Toni Espuch de l’estudi de decoració  Azul Tierra des de l’any 2013.


Loading